MENIU

Ce pățești dacă bârfești în postul Crăciunului

Ce pățești dacă bârfești în postul Crăciunului

Deși am crede că cel mai important aspect din cadrul acestui post este faptul că ne abținem de la anumite alimente, se pare că acest lucru este aproape nesemnificativ în comparație cu alte greșeli capitale. Una dintre acestea este chiar bârfitul, care ne poate aduce o pedeapsă aspră, conform preoților. Află ce riști în rândurile de mai jos!

În afară de motivul religios, mai există și reguli de etichetă care spun că nu ar trebui să îi bârfești pe cei din jur. Prima dintre acestea ar fi faptul că bârfitul poate avea consecințe. Chiar dacă avem grijă, bârfele pot fi aflate de cel în cauză. Acest lucru îi va scădea stima de sine acelei persoane, poate duce la pierderea locului de muncă sau la apariția unor probleme de sănătate din cauza stresului. De asemenea, bârfa mai poate fi considerată și calomnie, pentru care poți fi dat în judecată.

Bârfa te va afecta și pe tine. Dacă ești cunoscută ca o persoană bârfitoare, oamenii nu vor mai avea încredere în tine. Nu te vei mai bucura de o reputație pozitivă, iar cei din jur vor începe să te evite, dar și să nu îți mai spună lucruri importante.

De asemenea, bârfa nu îți aduce nimic bun. La sfârșitul zilei, nu va mai avea nicio importanță. Abilitatea de a purta o discuție decentă poate spune multe lucruri despre tine. Dacă ești prietenoasă, inteligentă și ai o gamă variată de cunoștințe, lumea își va aduce aminte de tine. Dacă vorbești doar despre alții, atunci nu însemni nimic pentru cei din jur.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
bârfă