MENIU

Ce GREŞEŞTI când fierbi şi prăjeşti ouă sau când faci OMLETĂ

Ce greşeşti când fierbi sau prăjeşti ouă.

Deși pare foarte simplu să gătești ouă, majoritatea persoanelor fie aleg o tigaie nepotrivită, fie pun ouăle în apă fierbinte imediat ce le scot de la frigider.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli:

Ouă fierte

Cei mai mulţi dintre noi pun ouăle în apa fierbinte imediat după ce le scot din frigider. Chiar dacă această tehnică nu este deloc greşită ne putem trezi cu un ou fiert bine, dar ciobit, deoarece bucăţi din albuş se lipesc de coajă, scrie doctorulzilei.ro.

Cel mai indicat e să pui ouăle într-o oală cu apă rece, apoi să pui oala pe aragaz la foc mare. După ce apa fierbe bine, oprește aragazul și acoperă oala cu un capac. Dacă vrei ouă moi, lasă-le să stea 4 minute, pentru ouă mai tari dar cu interiorul mai moale, lasă-le 6 minute, iar pentru ouă tari, 10 minute.

Când sunt gata, nu te apuca să le decojești ci pune-le la răcit în apă rece.

Omletă Nu găti ouăle la foc mare, deoarece va dura mai mult până vei termina micul dejun, însă este de preferat să faci ouăle jumări pe foc mic pentru a evita uscarea lor; Nu le ţine pe foc prea mult timp; Nu uita să le amesteci, deoarece riscul de a se forma bucăţi mari de ou este unul mult mai mic; Nu adăuga lichid, deoarece smântâna, laptele sau apa nu vor face ca reţeta să fie mai gustoasă; Foloseşte tigaia cu dimensiunea potrivită (este important să nu foloseşti o tigaie uriaşă atunci când prepari doar două ouă, la fel cum este de preferat să eviţi tigaia mică dacă găteşti o porţie mare de omletă);

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.

Mai multe articole despre:
ouă omletă ce greşeşti când faci ouă