MENIU

Ce facem în weekend: Pomana lui Jon Snow, Cannibal Corpse sau Silviu Paşca

E vineri şi cu toţii numărăm orele care au mai rămas până la terminarea programului şi aşteptăm cu nerăbdare să putem spune cu toată inima: E WEEKEND! Realitatea.net îţi prezintă cele mai interesante şi interactive evenimente care au loc la sfârşit de săptămână.

Începe ultimul weekend din iulie 2015 şi trebuie să-l celebrăm ca atare, adica cu distracţie şi voie bună. Ştim cu totii că e sezon estival şi că Bucureştiul este destul de gol în această perioadă, însă, la cât este de cald, poate fi un lucru bun pentru cei care rămân în Capitală.

Vineri, concertele-s pe val

Vinerea acesta, poate fi declarată cu uşurinţă “Vinerea Concertelor”. Cel mai aşteptat dintre acestea este fără nicio îndoială Cannibal Corpse, cel mai mare nume al genului death metal. Trupa se năpusteşte vineri, 24 iulie, începând cu ora 20.00, asupra Arenelor Romane, într-un concert brutal. Cu ocazia acestui turneu, formaţia îşi va lansa şi noul său album, numit “A Sleletak Domain”. Biletele pentru acest eveniment se pot achiziţiona prin reţeaua Eventim sau online, pe www.eventim.ro, la preţuri ce pornesc de la 75 de lei şi ajung la 125 de lei, în ziua evenimentului.

Nişte Băieţi! Nu, nu îi sfidăm pe cei de la Cannibal Corpse, ci îi prezentăm pe băieţii de la trupa Nişte Băieţi. Aceştia vor concerta, vineri, la Berăria H, unde promit să ridice sala în picioare cu “muzica de petrecere cu distors şi final glorios”. Spectacolul începe la ora 22.30, iar intrarea este liberă. Cu toate aceastea, doritorii sunt rugaţi să sune pentru rezervarea mesei.

Ramm-Brand [t] (tribute Rammstein) au şi ei un program electrizant, greu de refuzat, tot vineri, în clubul Fabrica, la ora 21.00. Pentru suportul formaţiei, preţul participării este de 15 lei.

Totodată, iubitorii de jazz şi blues sunt invitaţi în grădina Serendipity, acolo unde va avea loc un nou recital de zile mari al WestSide Duet, alături de un ceai parfumat. Show-ul începe la ora 20.30

Dacă, totuşi, concertele nu vă surâd, puteţi alege din vastele evenimente care au loc azi. De exemplu, “Bucureştii lui Caragiale” ne întâmpină, vineri, 10 iulie, cu piese de teatru amuzante şi interactive, începând cu ora 19.00. Festivalul, organizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, a ajuns la ediţia a patra şi se bucură de un adevărat succes în rândul cetăţenilor. Perioada în care se desfăşoară evenimentul este 28 iunie – 22 septembrie, iar programul integral poate fi găsit la www.festivalcaragiale.ro.

Dacă clasicul nu atrage, putem alege Festivalul de Teatru Urban, condimentat cu diverse programe de improvizaţie, dar şi repertoriul Teatrului InDArt. Aflat la prima ediţie, acest festival a apărut din dorinţa de dezvoltare artistică a circuitului de artă urbană din Capitală. Pentru a se realiza acest lucru, organizatorii au ales cel mai emblematic loc de cultură urbană, casa din Carol 53. Programul evenimentului poate fi consultat pe pagina de Facebook “Festivalul de teatru urban”.

Sau putem alege din vastele filme care rulează în cinematografel în aer liber din Herăstrău, CinePark şi Marele Picnic ShortsUP, începând cu ora 19.30, respectiv 18,00.

De asemenea, fanii serialului "Game of Thrones" sunt aşteptaţi, începând cu ora 19.090, în Piaţa Universităţii, unde aduc un omagiu unuia dintre cele mai îndrăgite personaje. Pentru că sunt în doliu după ce Jon Snow a fost înjunghiat mortal la finalul sezonului 5, aceştia îi organizează astăzi pomana de 40 de zile. Fanii speră să-i convingă pe producatorii serialului să-l reînvie pe Jon Snow.

Sâmbătă, delectare cu Silviu Paşca

Ziua de sâmbătă ne întâmpină cu un concert inedit al Dabyeot Youth Wind Orchestra, formată din 80 de adolscenţi din Republica Coreea care au susţinut spectacole în întreaga lume. Show-ul începe la ora 19.00, în incinta Ateneului Român, iar biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul www.bilete.ro, cu preţuri între 10 şi 20 de lei în funcţie de categoria aleasă.

De asemenea, nici show-urile de Stand Up Comedy care au loc în această zi. Pentru 20 de lei, ai parte de o oră şi jumătate de râs continuu în La Scena, începând cu ora 20.30. Dacă, însă, nu vrei să scoţi bani din buzunar, poţi alege Grill Pub, unde show-ul începe la 21.30.

După amuzament, The Tube Club a pregătit o seară specială pentru cei prezenţi, de la ora 23.00, când va urca pe scenă Silviu Paşca, fost concurent la Vocea României. “The Guy”, aşa cum i se spune, are toate ingredientele speciale pentru o reţetă care face să crească adrenalina: voce, talent, energie molipsitoare. Intrarea este liberă.

Duminică, culori zburătoare la Antipa

Pentru cei care nu s-au săturat de râs sâmbătă, Grill Pub îi invită duminică la un maraton de Stand Up Comedy, începând cu ora 21.00, susţinut de patru comedianţi dintre “Cei 7 magnifici”. De asemenea, intrarea este liberă.

Pentru copii, dar şi pentru adulţi, Muzeul Antipa găzduieşte expoziţia “La Antipa culorile prin aripi”, care se derulează în perioada 30 iunie – 6 septembrie, între orele 10.00 – 18.30. Organizatorii ne îndeamnă să cunoaştem o mică parte din lumea extrem de diversă a fluturilor. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa şi Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanţe geografice de ţara noastră.