MENIU

Ce este mascofobia și de ce această femeie nu iese din casă în luna octombrie

<p>Catherine Blackmore suferă de mascofobie</p>
<p>Catherine Blackmore suferă de mascofobie</p>
Masti de Halloween

Catherine Blackmore, în vârstă de 43 de ani, din Cardiff, suferă de "mascofobie" - este paralizată de o frică incontrolabilă față de oamenii care poartă măști sau sunt costumați.

În aceste condiții, femeia este prea speriată să iasă din casă în luna octombrie, când se intră în febra sărbătorii de Halloween, iar tinerii și copiii merg cu măști înfricoșătoare pe față.

Catherine Blackmore a fost diagnosticată și cu "samhainofobie" (teama de tot ce are legătură cu Halloween).

Catherine spune că s-a îmbolnăvit după ce a văzut un film de groază pe când era adolescentă. Spaimele femeii încep la sfârșitul verii, agravându-se pe măsură ce costumele de Halloween apar în vitrinele magazinelor.

„Începând cu sfârșitul lunii august, când se termină de vară, încep să mă simt agitată, ca și cum intru în gardă. Știu că am doar un timp limitat înainte ca lucrurile să se schimbe în rău", a mărturisit Catherine Blackmore.

Fobiile sunt o serie de temeri iraționale și obsedante față de anumite obiecte sau situații. Cel mai des întâlnite sunt fobiile de locuri, de spații, de contacte interumane, de animale sau de boli.

Persoanele cu fobie fac eforturi mari pentru a evita pericolul perceput – fiind considerat mult mai important și dăunător în mintea lor, decât este, de fapt, în realitate.

În cazul în care se confruntă cu factorul care declanșează fobia, persoana respectivă se simte ca și cum se confruntă cu o primejdie enormă, care poate interfera cu stabilitatea ei emoțională – în unele cazuri putând declanșa atacuri de panică.

Mai multe articole despre:
Halloween mascofobie Catherine Blackmore