MENIU

Ce este, de fapt, papaya, fructul misterios din supermarketuri

Ce este, de fapt, papaya, fructul misterios din supermarketuri

Nu este consumat foarte des în România şi nici nu este apreciat la adevărata sa valoare. Vorbim despre papaya, un fruct extrem de gustos şi sănătos, datorită cantităţii foarte mari de nutrienţi pe care acesta îi conţine. Află ce poate face acesta pentru sănătatea ta citind în articolul de mai jos.

Acesta are ca ţară de origine Mexicul şi a fost răspândit în perioada coloniilor în întreagă lume. Cuceritorii au luat seminţele fructului şi au găsit alte zone în care acesta poate creşte fără probleme. Iniţial acesta a fost consumat ca o delicatesă şi nu era accesibil oricui, însă odată cu trecerea timpului papaya a devenit mai comună şi se putea găsi în marile pieţe ale lumii. În momentul de faţă, acest fruct poate fi cumpărat în România din hypermarketuri la preţuri cuprinse între 14 şi 16 lei.

În urmă unor analize mai detaliate, specialiştii din domeniu au descoperit că papaya poate fi extraordinar de benefică pentru sănătate, fiind în prezent recomandată de majoritatea nutriţioniştilor pentru diete.

Conţinutul ridicat de fibre, calciu, fosfor, fier, tiamină, niacina şi un complex de vitamine ajută la întărirea sistemului imunitar şi acţionează cu precizie asupra sistemului digestiv, ridicând rata mişcării intestinale.

Mai multe articole despre:
fruct papaya papaia