MENIU

Ce este boala mână-gură-picior. Află cât de periculoasă este!

Boala mână-gură-picior este o infecție virală care provoacă erupţii în cavitatea bucală sau pe gură, pe mâini, picioare și alteori pe fese.

Această boală este o viroză ce se manifestă prin febră, dureri în gât și erupții pe piele. Cei mai vizați sunt copiii din comunitate, școli și grădinițe. Chiar dacă multe cazuri se înregistrează la copii, nici adulții nu sunt scutiți.

Potrivit doctorulzilei.ro, viroza mână-gură-picior este provocată de enterovirus, care se răspândește rapid prin tuse și strănut. De asemenea, se poate răspândi prin scaunul infectat, dacă fecalele ajung pe mâinile copilului, iar apoi atinge obiecte pe care alţi copii le introduc în gură.

Dată fiind similitudinea cu gripa, este foarte important să te prezenți la medic de la debutul primelor simptome. Doar doctorul va putea stabili diagnosticul corect.

Boala mână-gură-picior nu este gravă, nu implică riscuri majore pentru sănătate și se vindecă întocmai ca o viroză, în 7-9 zile. Însă e important să nu uitați că este foarte contagioasă.