MENIU

Ce "consultanţă" oferea Cambridge Analytica: spăgi, bani, prostituate (VIDEO)

Mită, șantaj, instigare la infracțiuni. Sunt tehnicile de "consulanţă" pentru câștigarea unui scrutin electoral folosite chiar de către directorului firmei Cambridge Analytica, companie implicată într-un uriaș scandal împreună cu Facebook. Într-o serie de fimări cu camera ascunsă, făcute de jurnalişti de investigaţii, Alexander Nix vorbește, vorbește fără reţineri despre metodele "murdare" prin care ar putea scote din cursă anumiți candidați, potrivit TVR, care a difuzat materialul video original al Channel 4.

Culmea este că, în ciuda precauţiilor, Alexander Nix, directorul executiv al Cambridge Analytica, a căzut în plasa reporterilor sub acoperire care i-au solicitat serviciile pentrun un potenţial scrutin şi le-a oferit câteva exemple despre modul în care acţionează.

"Putem să dăm o sumă mare de bani candidatului, să-i finanţăm campania la schimb pentru pământ, de exemplu. Înregistrăm toată afacerea, mascăm faţa omului nostru şi postăm pe internet. Pe Facebook sau pe YouTube, ceva de genul ăsta. Putem să trimitem şi nişte fete acasă la candidat. E doar o idee, dar am putem lua cu noi nişte fete din Ucraina şi înţelegi ce vreau să spun. Fetele din Ucraina sunt foarte frumoase. Sunt frumoase şi îşi fac treaba foarte bine".

Pentru a da şi mai mare greutate spuselor sale, Nix a spus că s-a întâlnit de multe ori cu Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016.

"Am făcut toată documentarea, datele, analiza şi publicul ţintă, am condus toată campania pe internet şi pentru televiziune. Datele noastre au stat la baza strategiei lor electorale".

sursă: TVR

 

Firma Cambridge Analytica este în centrul unui scandal uriaş, legat de potenţiala manipulare a alegerilor prezidenţiale din SUA, în favoarea lui Donald Trump, dar şi de manipularea opiniei publice britanice în favoarea Brexit. În presa străină au apărut speculaţii şi referitoare a o potenţială colaborare cu PSD, prin diverse firme ce au legătură cu Cambridge Analytica, pentru alegerile din 2016, ipoteză negată de actorii principali. 

Mai multe articole despre:
Donald Trump Liviu Dragnea Cambridge Analytica