MENIU

Ce boli putem lua de la solar?

<p>Lucruri mai puțin știute despre cancerul de piele. De ce este solarul cel mai nociv</p>

Cu toţii suntem conştienţi de pericolele pe care le presupune mersul la solar. Cancerul de piele ne vine prima dată în minte când ne gândim la expunerea la razele ultraviolete. Experţii atrag însă atenţia că această afecţiune nu este singura care ne pune sănătatea în pericol atunci când mergem la solar.

Persoanele cărora nu le pasă de cancerul de piele şi se gândesc doar la bronzul frumos pe care îl vor avea după folosirea solarului, ar trebui să ştie că există şi riscul contactării unei boli cu transmisie sexuală: herpesul.

Un profesor de dermatologie în cadrul Mayo Clinic din Minnesota a explicat că anumiţi viruşi şi anumite bacterii pot supravieţui în solare, în ciuda temperaturii ridicate şi dezinfectărilor, conform Daily Mail.
Conform acestuia herpesul este un virus extrem de contagios.

"Am văzut cazuri, de-a lungul carierei mele, când de la solar au fost contacte infecţii bacteriale, negi sau infecţii cu virusului care cauzează herpesul genital", a spus medicul dermatolog.

În mod teoretic, razele utraviolete distrug bacteriile şi viruşii, însă cele de la solar nu sunt destul de puternice pentru a distruge toate bacteriile, a atras atenţia profesorul.

Mai multe articole despre:
viruşi infecţii solar herpes