MENIU

Ce boli ascunde lipsa de fier

<p>Ce boli ascunde lipsa de fier</p>

Fierul e unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru, iar lipsa sa se numără printre cele mai răspândite deficiențe la nivelul populației adulte. Lipsa de fier are numeroase cauze, ce pot evolua de la o alimentație deficitară la pierderile de sânge.

În ceea ce privește bolile pe care le provoacă lipsa de fier, anemia e cea mai comună. Cu toate acestea, deficiențele acestui mineral esențial pentru sănătatea corpului tău pot ascunde și alte afecțiuni.

Deși lipsa de fier (și anemia, pe cale de consecință) nu este o afecțiune care să îți pună în pericol viața și, odată depistată, e ușor de tratat, aceasta poate provoca și complicații severe. Cele mai răspândite dintre ele sunt infecțiile și bolile ce se dezvoltă din cauza slăbirii sistemului imunitar, afectat de lipsa de fier.

De asemenea, deficiența acestui mineral poate fragiliza inima și plămânii, conducând la tahicardie sau chiar la insuficiență cardiacă. Un risc crescut este suportat și de femeile însărcinate, în cazul cărora deficiența de fier poate determina complicații la naștere sau în sarcină. Și copiii sunt afectați de acest fenomen, lipsa de fier putând întârzia dezvoltarea sistemului locomotor și al gândirii, scrie divahair.ro.

Mai multe articole despre:
fier alimentaţie sănătoasă lipsă de fier