MENIU

Ce ASCUNSESE într-o ICOANĂ un cetăţean moldovean. Vameşii, ULUIŢI

<p>Ce era ascuns &icirc;n icoană</p>

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, luni, peste 11.000 de ţigări pe care trei persoane au încercat să le introducă în România ascunse într-o icoană, în borcane cu sos de tomate sau în roata de rezervă a unui autoturism.

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, luni dimineaţă la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judetul Galati, s-a prezentat pentru formalităţile necesare trecerii frontierei un cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, pasager într-un microbuz.

Întrucât bărbatul era agitat, inspectorii vamali au făcut un control amănunţit în bagajele acestuia, fiind descoperite 2.400 de ţigări de contrabandă fabricate în Ucraina. Acestea erau ascunse într-o icoană pe care bărbatul o avea în bagaje.

Tot luni dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru formalităţi la intrarea în ţară o femeie de 27 de ani, cu cetăţenie moldovenească, care se afla într-un autoturism condus de un conaţional. În urma unui control amănunţit în maşină şi în bagaje au fost găsite ascunse în borcane cu pastă de tomate 720 de ţigări Plugaru, pe care femeia intenţiona să le introducă ilegal în România.

Conform sursei citate, un alt cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a încercat să introducă în ţară ţigări de contrabandă ascunse în roata de rezervă a unui autoturism, poliţiştii şi vameşii descoprind 8.600 de ţigări astfel ascunse.

Cele trei persoane au primit amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 7.500 lei, iar ţigările de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 4.500 de lei, au fost confiscate.