MENIU

Ce amendă vor primi șoferii dacă nu opresc motorul atunci când staționează

Politia

Codul rutier va suferi noi schimbări, iar șoferii nu vor mai avea voie să facă acest lucru pe străzile din București.

 

Asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari anunță o schimbare semnificativă în legislația românească, cu intrarea în vigoare a legii „Oprește Motorul”. Modificarea propusă în Codul Rutier va interzice staționarea cu motorul pornit, reprezentând un pas important către responsabilizarea civică și protejarea mediului înconjurător.

Inițiativa „Oprește Motorul” a luat naștere în urma unei campanii desfășurate în București, sub numele „Aer curat la școlile din București”. Acest proiect a fost demarat de Asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari și a atras atenția asupra calității aerului în școli. Campania a constat în montarea de senzori de monitorizare a calității aerului în 44 de puncte din București, dintre care 23 au fost în școlile vizate.

Elena Lucaci, președintele Asociației Părinți de Cireșari, a subliniat că această inițiativă reprezintă un pas concret spre responsabilizarea civică și conștientizarea impactului fiecăruia asupra mediului. Proiectul a avut un impact pozitiv asupra comunității, sensibilizând sute de copii, părinți și profesori cu privire la problema poluării din oraș și soluțiile la îndemâna cetățenilor pentru îmbunătățirea calității aerului.

Oana Neneciu, director executiv Ecopolis, a evidențiat că inițiativa, pornită dintr-o problemă reală, devine acum o normă pentru București. Colaborarea dintre societatea civilă și autoritățile publice a fost esențială pentru promovarea unei politici necesare. Această inițiativă, care se bazează pe exemple internaționale de bună practică, demonstrează eficiența colaborării pentru schimbarea în bine a comunității.

Peste 700 de elevi din 23 de instituții de învățământ din București au fost implicați în proiectul „Aer curat la școlile din București”. Acești copii devin acum ambasadori ai campaniei „Oprește Motorul!”, contribuind la conștientizarea comunității și promovarea comportamentului responsabil în ceea ce privește staționarea cu motorul pornit.

Mai multe articole despre:
Politia