MENIU

Cazanciuc: Nu-i nevoie de sondaje, Viorca Dăncilă e potrivită pentru Cotroceni, PSD e locomotiva

Robert Cazanciuc

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, susţine că Vioirca Dăncilă are toate calităţile pentru a candida la alegerile prezidenţiale şi că nu e nevoie de sondaje ca să-ţi dai seama de acest lucru. Cazanciuc a transmis un mesaj şi aliaţilor de la ALDE, amintindu-le că, dacă vor, pot participa la proiectul PSD, dar nu pot pune condiţii.

"Nu cred că cineva se gândeşte în mod serios că PSD nu ar putea intra în turul doi. Cu siguranţă PSD va intra în turul doi ca să câştige alegerile prezidenţiale. Nu împiedică nimeni ALDE să vină împreună cu PSD într-un proiect comun. Dar evident că partidul va trebui să aibă prima opţiune. Dincolo de profilul candidatului - cine ar putea să-l înfrângă pe actualul preşedinte - e vorba şi de o noţiune de aritmetică aici. 'Locomotiva' nu poate fi decât PSD", a declarat Robert Cazanciuc, întrebat de jurnalişti despre scenariile de alianţe şi de candidaţi pentru alegerile prezidenţiale.

Cazanciuc a mai afirmat că, în opinia sa, premierul Viorica Dăncilă are toate calităţile pentru a candida la prezidenţiale şi chiar a-l înfrânge pe Klaus Iohannis.

"Nouă ne trebuie un candidat care să-l bată pe actualul preşedinte - un profil destul de rigid, fără foarte multă empatie. Noi avem nevoie de un candidat autentic, pe care oamenii să-l simtă sincer, onest, o relaţie directă. Doamna Dăncilă poate să fie un candidat autentic. Adică nu îţi trebuie un sondaj de opinie sofisticat ca să vezi că doamna prim-ministru este un om decent, de bună credinţă, care şi-a intrat foarte bine în rolul de prim-ministru şi mai ales de preşedinte al partidului. Poate fi un candidat autentic de care partidul are nevoie", a afirmat Cazanciuc.

Mai multe articole despre:
cazanciuc Dancila