MENIU

Caz revoltător în Botoşani. O profesoară, acuzată de discriminarea unui copil cu Sindromul Down

<p>Scandal la o şcoală din Argeş. Profesor de sport acuzat că şi-a bătut şi agresat sexual elevii</p>

Caz revoltător la o şcoală din Botoşani. O profesoară este acuzată de părinţii de discriminarea unui copil cu Sindrom Down. Oamenii spun că dascălul, care este şi inspector şcolar, le-a umilit băiatul şi ar vrea să-l alunge din unitatea de învăţământ. În acest scop, i-ar fi instigat pe părinţii celorlalţi elevi să semneze pentru eliminarea copilului din şcoală. Mai mult, ar fi încercat să intimideze alţi profesori pentru a-i convinge să-l lase corigent pe băiat. 

Andrei este elev în clasa a V-a la Şcoala nr. 13 "Ion Creangă", din Botoşani. Băiatul are Sindrom Down, dar legea îi permite să frecventeze o şcoală normală. A învăţat cot la cot cu ceilalţi elevi până în clasa a IV-a, însă când a trecut în clasa a V-a lucrurile au luat o întorsătură urâtă, spun părinţii. Ei o acuză pe profesoara de geografie că l-a jignit pe băiat şi i-a întors şi pe ceilalţi părinţi împotriva lui.

Profesoara de geografie neagă acuzaţiile care i se aduc.

Părinţii au depus ieri o plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Totodată au cerut şi ajutorul Inspectoratului Şcolar, însă repezentanţii instituţiei spun că în urma anchetei făcute nu s-a descoperit nicio neregulă, astfel că nu s-a luat nicio măsură.

Părinţii sunt disperaţi şi spun că vor lupta în continuare pentru dreptul copilului lor.