MENIU

Caz de malpraxis la Târgu Jiu. O femeie de 51 de ani a murit subit după o operație. Medic, reacție halucinantă: "Este foarte nasol"

Caz de malpraxis la Târgu Jiu. O femeie de 51 de ani a murit subit după o operație. Medic, reacție halucinantă: "Este foarte nasol"

Este anchetă uriașă la spitalul din Târgu Jiu, după moartea unei paciente de 51 de ani, care a fost operata de un medic cu antecedente. Deși doctorul le-a spus aparținătorilor că intervenția a fost una reușită, femeia s-a stins după 20 de ore, la Terapie Intensivă. Chirurgul ar fi primit mită din partea familiei, insa, a înapoiat banii după decesul pacientei. De altfel, cadrul medical mai este judecat în prezent în două dosare diferite, pentru luare de mită și pentru ucidere din culpă. 

Femeia de 51 de ani din Novaci a fost operată de ocluzie intestinală. Nu se știe ce s-a întâmplat în sala de operație, însă după 7 ore de intervenție, femeia a ajuns direct la Terapie Intensivă. Reprezentanții spitalului spun că ” pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat”.

Familia femeii susține că în cele 20 de ore cât pacienta a fost încă în viață, la ATI, medicul a susținut că starea ei este bună și că intervenția chirurgicală a reușit. Ginerele femeii i-ar fi dat și 500 de lei șpagă medicului chirurg, bani pe care doctorul i-ar fi restituit după deces.

Medicul neagă toate acuzațiile și spune că totul este „o lucrătură împotriva lui„.


"Este foarte nasol. O lucratura este clar. N-am facut greseala, fara cusur. Nici vorba (nu a luat bani - n.r.), in cazul meu era cea mai usoara acuzatie de facut. N-am vina, indubitabil", a declarta medicul Gheorghe Neata.

Medicul Gheorghe Neață mai este judecat în prezent în două dosare diferite, pentru luare de mită şi pentru ucidere din culpă, asta după ce o femeie de 40 de ani a murit tot în timpul unei operații de ocluzie intestinală. Atunci, Gheorghe Neaţă i-ar fi secţionat din greşeală un intestin.

Familia îndurerată a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru luare de mită și malpraxis.