MENIU

Caz de malarie la Oradea

Caz de malarie la Oradea

Primul caz de malarie din ultimii 10 – 15 ani de la Oradea a fost confirmat săptămâna trecută. Un echipaj al Ambulanței Oradea a fost solicitat să ajute o studentă de 22 de ani din Gabon. Pacienta, cu dublă cetățenie (mamă româncă și tatăl din Gabon – fost diplomat), prezenta simptome de natură infecțioasă și a fost internată la secția de infecțioase a Spitalului Județean Oradea.

Tânăra fusese înainte cu o săptămână în Gabon. S-a impus transportul ei la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Un echipaj condus de as. Adrian Caciora a asistat-o medical pe pacientă până la Sibiu unde a sosit un alt echipaj din Capitală, care a transportat-o până la Spitalul Victor Babeș din București.

Tânăra părea ușor supărată pentru măsurile stricte de igienă luate de cadrele medicale din spital și a explicat că malaria din Gabon e ca gripa de la noi. Dar malaria nu se transmite pe calea aerului ci doar prin înțepătură directă de la țânțarul Anofel.

Studenții străini care urmează facultățile de medicină trebuie să prezinte o adeverință din care să rezulte că sunt sănătoși.

Sursa: bihon.ro

Mai multe articole despre:
Oradea malarie