MENIU

Caz de GRIPĂ AVIARĂ la un pescăruș din Brăila. Autoritățile anunță măsuri DRASTICE DE PREVENȚIE

Pescăruș - imagine de arhivă

În municipiul Brăila a fost depistat primul caz de gripă aviară la un pescăruș! Informația ne-a fost transmisă de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila, care precizează că pescărușul a fost găsit pe domeniul public din Brăila. Potrivit DSVSA, în urma prelevării de probe, a fost confirmată gripa aviară, relatează realitateadebraila.net. 

Urmare a confirmării, în data de 16.03.2022, a unui caz  de INFLUENȚĂ AVIARĂ (GRIPA AVIARĂ) de tipul H5 în urma prelevării de probe de la un  pescăruș identificat pe domeniul public al municipiului Brăila, au fost notificate toate structurile implicate și se  vor aplica măsurile impuse în ceea ce privește normele de prevenire și control al anumitor boli listate” se arată în comunicatul DSVSA Brăila. 

Conform directorului executiv al DSVSA Brăila, dr. Marian Arsene, în zona afectată se instituie o zonă de protecție pe o rază de 3 km. în jurul focarului și o zonă de supraveghere de 10 km. în jurul focarului, (incluzând zona de protecție), fiind afectate următoarele localități:  Municipiul Brăila, Chiscani, Vărsătura, Lacu Sărat, Baldovinești, Pietroiu, Cazasu, și Mărtăcești. De asemenea se va face Recensământul și identificarea tuturor exploataţiilor din zonă ce deţin păsări domestice și sălbatice și toate păsările vor fi  ținute în clădiri închise pentru a impiedica venirea în contact a păsărilor domestice cu cele sălbatice.

Citește continuarea pe realitateadebraila.net.

Mai multe articole despre:
gripa aviara braila pescarus