MENIU

Caz controversat în Alba! Un bărbat a murit după o durere în gât

Caz controversat în Alba! Un bărbat care a acuzat o durere în gât a murit, joi seară, la scurt timp după ce a ajuns la camera de gardă a Spitalului din Alba Iulia. Soția lui susține că el a fost ținut prea mult timp în așteptare. Conducerea spitalului neagă acuzațiile. Femeia a depus, însă, plângere la poliție, iar Direcția de Sănătate Publică Alba a început o anchetă.

 

Este vorba de un bărbat de 37 de ani care s-a prezentat joi seară la Camera de Gardă de la Spitalul Județean Alba, cu dureri în gât și probleme de respirație. Cu câteva ore înainte de a veni la spital luase două medicamente, intre care una era un antibiotic, potrivit declarațiilor familiei sale.

El a mers la Urgențe împreună cu un cumnat și soția sa, joi, în jurul orei 19:00. La aproape o oră de la consultul făcut de medicii de la UPU, soția a fost anunțată că acesta a murit. Femeia susține că soțul său ar fi așteptat prea mult în triaj și ar fi ajuns în fața medicului foarte târziu. Starea sa se gravase foarte mult.

Soția bărbatului decedat a depus o plangere impotriva Spitalului și a medicilor, considerând că poartă toată răspunderea pentru deces.

Direcția de Sănătate Publică Alba susține însă că bărbatul a fost preluat foarte repede de medicii de la UPU și că ar fi murit din cauza unei alergii la un medicament.

Inspectorii de la DSP Alba s-au uitat pe camerele de supraveghere si sustin că bărbatul a venit la ora 19.25 și că a fost preluat de medicii de la UPU în cel mult 10 minute, adică la 19.35.

Ei mai susțin că, după primele verificări, bărbatul ar fi murit în urma unei alergii puternice la un medicament sau la o substanță (activă - n.red.). Astfel că este posibil ca medicamentele pe care le-a luat până să vină la spital să-i fi provocat moartea.

DSP a anunțat că după autopsie vor avea mai multe răspunsuri. După necropsie, medicii legiști vor putea stabili exact din ce cauze a murit bărbatul de 37 de ani.

A fost deschis un dosar penal după depunerea plângerii penale de soția bărbatului, se fac cercetări pentru ucidere în culpă, fără ca cineva să fie pus sub acuzare, până în momentul e față.

Bărbatul care a murit era șofer profesionist și avea toate analizele medicale la zi, a declarat soția sa, potrivit alba24.ro. Ea a mai spus că soțul său nu suferea de nici o boală sau alergie. Potrivit declarațiilor familiei bărbatului, joi la prânz acesta a acuzat dureri în gât și umflarea amigdalelor și a luat un Nurofen și un Ospamox. Familia spune că acesta nu a avut nciodată vreo reacție adversă de la aceste pastile, pe care le mai luase și pentru durerile de cap sau de măsea, potrivit alba24.ro.Nu fusese prima dată când luase astfel de pastile, când mai avea dureri de cap sau măsea și niciodată nu avusese o reacție adversă.