MENIU

Câţi EURO lasă turiştii străini în hotelurile şi restaurantele din România

Turismul românesc, puţin atractiv pentru străini

În primul trimestru, străinii care ne-au vizitat ţara au cheltuit 200 de milioane de euro. Deşi pare mare, cheltuiala medie per turist nu a depăşit 650 euro. În restaurante şi baruri au lăsat în medie 100 euro pe sejur.

In primele 3 luni din 2014, ne-au vizitat tara circa 309.000 de turisti straini, acestia cheltuind in Romania 876,2 milioane lei  (circa 200 de milioane de euro), arata INS, citat de Hotnews.ro.

Asta inseamna o medie de 650 de euro/turist, din care cei mai multi bani (aproape 50% din totalul banilor cheltuiti) s-au dus pe cazare. In baruri si restaurante cheltuiala medie/turist a fost de 100 de euro pe intreaga durata a sederii in tara (circa 16% din bugetul cheltuielilor) iar un euro din 10 cheltuiti a fost in magazine, mai arata datele Statisticii.

Cifrele arata 0 scadere fata de 2013, cand in intregul an ne-au vizitat 1,71 ilioane de turisti straini, acestia cheltuind in Romania peste un miliard de euro.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (69,5% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 77,1% din total. Mai multe...