MENIU

Catedrala Sfântul Ștefan, din Viena, devine centru de vaccinare

Catedrala Sfântul Ștefan din Viena devine centru de vaccinare. Foto: Pixabay

Catedrala Sfântul Ștefan, sfințită în 1147, sprijină campania guvernamentală de vaccinare împotriva Covid19. Din prima zi a lunii august, catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Viena, simbol al orașului și loc al multor evenimente importante din istoria Austriei va găzdui un centru de vaccinare cu serurile Biontech/ Pfizer (pentru tinerii între 12 și 17 ani) și Johnson&Johnson (pentru adulți).

Credința i-a înlesnit preotului paroh Toni Faber deschiderea porților celei mai semnificative construcții gotice din Austria pentru combaterea pandemiei în 2021, informează psnews.ro.

În capela sfintei Barbara din interiorul domului vor fi vaccinați până la 20 de persoane în fiecare oră. Oricine se poate vaccina, înregistrarea prealabilă nefiind necesară.

Arhiepiscopiei Vienei îi reușește astfel să pună lăcașul de cult la dispoziția sănătății oricui, indiferent de convingerile religioase.

Peste jumătate din locuitorii Vienei sunt deja vaccinați.

Toni Faber a înțeles nevoia momentului dificil pe care orașul îl traversează și nu a pregetat să ajute printr-un angajament fără echivoc în sprijinul cetățenilor.

Domul al cărui acoperiș este decorat cu ţigle colorate ce formează un uriaș vultur imperial cu două capete, precum şi stemele oraşului Viena şi ale Austriei, îl are ca patron pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin.