MENIU

Predoiu, târât la DNA de Elena Udrea. "Voi cere audierea lui ca martor în dosarul Gala Bute"

<p>Cătălin Predoiu: Declaraţiile lui Victor Ponta sunt un atac la justiţie. CSM trebuie să se sesizeze</p>

Elena Udrea va solicita să fie audiaţi ca martori, în dosarul său, fostul premier Emil Boc şi fostul ministru Cătălin Predoiu, care să dea detalii despre aprobarea unei HG privind implicarea ministerului Turismului în promovarea României în cadrul Galei Bute.  

Elena Udrea a menţionat că fostul premier Emil Boc şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu ar putea explica în faţa instanţei în ce condiţii au semnat Hotărârea de Gvern şi ar putea spune dacă ea a determinat instituţia în promovarea şi aplicarea acelui document.

"În mod cert îi voi cere ca martori pe Emil Boc şi pe Cătălin Predoiu, pentru că a existat o HG privind implicarea ministerului (Dezvoltării Regionale şi Turismului, n.r.) în promovarea României în cadrul Galei Bute şi pentru că în descrierea acuzaţiei la adresa mea este aceea că eu am determinat Guvernul să accepte implicarea ministerului", a declarat Udrea, citată de Mediafax.

Udrea a adăugat că Boc şi Predoiu trebuie chemaţi ca martori în dosarul "Gala Bute" şi trebuie văzut cum s-a dat această hotărâre de Guvern, pentru a se stabili dacă "era ceva ilegal".

"Dacă a fost ceva ilegal, atunci a semnat şi domnul Predoiu. Adică trebuie să vedem dacă e ilegal la Elena Udrea, atunci trebuie să fie ilegal şi la domnul Predoiu, nu poate să fie doar Udrea trimisă în judecată pe acest aspect", a mai spus fostul ministru.

Cătălin Predoiu, ministru al Justiției la acea vreme, este acuzat că a dat avizul de legalitate pentru documentele privind organizarea Galei Bute, deși proiectul nu ajunsese oficial la Ministerul Justiției. 

Mai multe articole despre:
Udrea Predoiu