MENIU

Câtă apă trebuie să bem pe zi pentru a ne hidrata corect. Recomandările nutriţioniştilor

<p>C&acirc;tă apă trebuie să bem pe zi pentru a ne hidrata corect. Recomandările nutriţioniştilor</p>

De multe ori am auzit că ar trebui să bem cel puţin 2 litri de apă pe zi. Este indicat să ne hidratăm în mod corect, însă acest lucru nu înseamă că trebuie să ne forţăm să bem apă, este de părere nutriționistul Mihaela Bilic.

"Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă
Bineînțeles că este bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, este un lucru greșit înțeles", a afirmat nustriţionistul, pe pagina sa de Facebook.

Conform nutriţionistului, sunt persoane cărora nu le este niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism este "zgârcit" cu pierderea de lichide.

"Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort că să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat", a explicat Mihaela Bilic.

Pe de altă parte toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin apa în proporții diferite, fructele și legumele fiind fruntașe. "Așa că, dacă mănânci ciorbă, bei lapte sau iaurt, consumi fructe, legume, cafea, ceai, înghețată, vei avea suficiente surse de lichide în dietă. Mai adăugați la asta 2-3 pahare de apă, măcar câte unul la fiecare masă și ați făcut suma", potrivit nutriţionistului.

Astfel, recomandarea de a consuma 2 litri litri de lichide include și alimentele consumate în acea zi, așa că nu trebuie să ne învinovăţim dacă nu reuşim să bem multă apă. "Ce-i prea mult strică, chiar și dacă e vorba de apă", a încheiaz Mihaela Bilic.

Mai multe articole despre:
apă hidratare 2 litri de apa pe zi