MENIU

Cât de des e recomandat să ne spălăm pe cap

<p>C&acirc;t de des e recomandat să ne spălăm pe cap</p>

,,De câte ori e bine să ne spălăm pe cap?" - o întrebare destul de frecvent dezbătută, care nu pare să aibă un răspuns concludent. Din fericire, medicii specialiști Curtis Schwartz și Janet Windisch au câteva răspunsuri referitor la această problemă de îngrijire personală, precum și la produsele pe care ar trebui să le folosim sau nu, în funcție de specificul părului.

Lynne Goldman, medic dermatolog și director al Boston Medical Center, explică de ce nu este bine să ne spălăm părul prea des: ,,Este un paradox, însă persoanele care își spală părul prea des nu fac decât să-l usuce și mai mult - în timpul spălării se elimină și uleiurile naturale ale părului, astfel că scalpul secretă și mai mult sebum''.

Iată câțiva factori de luat în calcul în ceea ce privește frecvența spălărilor:

Textura părului. Părul cu fir gros (cu tendință spre uscare) sau părul creț/ondulat produce mai puțin sebum (secreția uleioasă eliminată de glandele sebacee), astfel că o singură spălare pe săptămână este suficientă.

În schimb, persoanele cu părul fin au nevoie să se spele mai des, de 2-3 ori pe săptămână.

Pielea și tipul de păr. Dacă părul și pielea ta se încadrează în categoria ,,normale'' (adică nu sunt grase, dar nici nu se usucă), cel mai probabil ai nevoie de una sau maximum două spălări pe săptămână.

Sursa: clicksanatate.ro