MENIU

Cât de dăunătoare este pasta de dinți? Cu ce o putem înlocui?

Pe fiecare pastă de dinți în parte se gaseste un un cod special, inscripționat, care ne avertizează privind conținutul fiecăreia. Vezi aici ce poate conține fiecare în funcție de culoare.  

Daca acel cod este verde, pasta de dinți este imbogatita cu substanțe naturale, iar dacă este albastru înseamnă că pasta conține și substanțe naturale și medicamente. Culoarea roșie presupune natural și chimic, iar negru înseamnă conținut doar de chimical.

La toate aceste neajunsuri exista si cateva solutii natural, mai putin daunatoare.  Exemplele sunt vechi si cu siguranta au fost probate si incercate de aproape toti: de la bicarbonatul de sodiu si sarea grunjoasa, folosite in copilarie, si pana la argila si pastele de dinti descoperite in 2005, fara fluor si SLS (sodium lauryl sulfate care este prezent si in sampoane).

O combinatie care intareste smaltul dintilor se prepara  din ulei de neem, recunoscut pentru proprietatile lui curative asupra gingiilor,impreuna cu un amestec interesant: piper, ulei de cocos, ulei de jojoba.

Alte cateva prafuri recomandate pentru periajul zilnic ar fi coada calului macinata in rasnita, alaturi de scortisoara, cuisoare, lavanda si cateva picaturi de ulei eteric de menta.

 

Mai multe articole despre:
pastă de dinţi spălat pe dinţi