MENIU

Cât a costat atacul din Siria și unde s-a ascuns Bashar al Assad

Numai rachetele Tomahawk trase de americani în atacul de vineri spre sâmbătă au costat 165,2 milioane de dolari. Preşedintele sirian Bashar Al-Assad s-ar fi ascuns în timpul atacului într-un buncăr dintr-o bază rusească.

Rachetele Tomahawk trase de americani în atacul de vineri spre sâmbătă au costat 165,2 milioane de dolari. Francezii au tras şi ei 12 rachete de croazieră potrivit informaţiilor furnizate de Elysee.

Dintre acestea, trei rachete de croazieră navale MdCN, cu o rază de 1000 km şi o precizie de un metru, au fost trase de o fregată multirol (FREMM), potrivit Adevarul.ro.

Este pentru prima dată când Franţa a folosit într-o misiune reală aceste rachete. Franţa se alătură astfel clubului restrâns de state care deţin astfel de rachetă de croazieră , cum ar fi Statele Unite (Tomahawk) sau Marea Britanie, rachete de croazieră la bordul navelor de război.

Au fost lansate 76 de rachete către prima ţintă, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare de la Barzeh, 57 dintre ele fiind rachete Tomahawk de croazieră, iar 19 de tip aer-sol JASS. Conform evaluărilor preliminare, centrul a fost distrus. McKenzie a adăugat că aceasta va întârzia programul armelor chimice al Siriei cu câţiva ani.

Mai multe articole despre:
Siria razboi in Siria