MENIU

Casele second-hand sunt profitabile

În goana după profit, investitorii străini caută metode de a face cât mai mulţi bani din afaceri imobiliare. Mulţi oameni de afaceri au descoperit că este mai profitabil să cumpere locuinţe noi în fază de proiect, când preţurile sunt convenabile şi să le vândă peste 2-3 ani la un preţ mult mai mare. Analiştii imobiliari spun că profiturile de zeci de mii de euro ale investitorilor sunt sigure, pentru că preţurile caselor din România cresc de la an la an.

Întreprinzatorii apar în momentul în care se lansează un proiect. În această fază, preţurile apartamentelor sunt cu 10-15 la sută mai mici, iar în plus, investitorii mai obţin şi o reducere în funcţie de numărul de locuinţe achiziţionate.

Afacerile investitorilor pot deveni însă o ameninţare pentru profiturile constructorilor. Oamenii de afaceri urmăresc să vândă locuinţele la preţuri mai mici decât cele standard ale constructorilor. În aceste condiţii, constructorii au de pierdut aşa că au stabilit anumite clauze în contracte pentru a se proteja.
Mai multe articole despre:
apartamente imobiliare investiţii second-hand