MENIU

Casele de Ajutor Reciproc, luate cu asalt de pensionari. Oamenii sunt disperați

Sursa foto: Arhivă

Tot mai mulți pensionari cer bani de la Casele de Ajutor Reciproc pentru a face față scumpirilor. În ultima perioada, plata facturilor este o povara, astfel încât oamenii fac împrumuturi pentru a le putea achita. La acestea se adaugă și medicamentele tot mai scumpe. 

Pensionarii își drămuiesc cu griă banii și chiar și împrumuturile le fac doar în caz de strictă necesitate.

„Împrumuturile sunt facute strict pentru problemele care nu mai suportă amânare. Altădată, poate mai mergeau într-o stațiune, mai plecau în vacanță, mulți plecau la copii. Acum se limitează strict la problemele de rezolvat”, a afirmat un representant al Casei de Ajutor Reciproc.

Din puținul pe care îl au, mulți pensionari caută să pună un ban deoparte la C.A.R., pentru zile negre.

„În fiecare an fac împrumut și sunt mulțumita de C.A.R. Pentru medicamente, pentru internare în spital, pentru tot ce avem nevoie că nu ne ajunge”, spune un pensionar.

„Greu, cu pensia mică e foarte greu. Cu 100 de lei pe lună ce face? În ziua de azi, cu 100 de lei...”, spune un alt pensionar.

În medie, sute de pensionari fac lunar împrumuturi la Case de Ajutor Reciproc. Mai mult decât atât, sunt pensionari care trăiesc de la un împrumut la altul din cauza veniturilor mici și a cheltuielilor mari.