MENIU

Casa Poporului - secrete ascunse sub cea mai mare clădire din Europa

Casa Poporului este o construcţie impresionantă în primul rând datorită dimesiunilor şi pentru că a fost construită la cererea lui Nicolae Ceauşescu. Bucureştenii au vorbit de-a lungul timpului despre o mulţime de secrete care s-ar afla chiar sunt clădirea gigant.

O legendă urbană spune că sub Casa Poporului s-ar afla un orăşel plutitor, alcătuit dintr-o mulţime de tuneluri de fugă care ar face legătura cu alte clădiri importante sau zone cheie ale Bucureştiului.

Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, povestea, pentru „Adevărul“,  că nici nu se pune problema ca sub Casa Poporului să fie un oraş plutitor. Însă, spunea arhitecta, există tuneluri de fugă.

De asemenea, sub impresionanta construcţie se odihnesc şi două buncăre antiatomice şi un adăpost antiaerian.

„Dacă în cazuri de urgenţă cineva se adăposteşte în buncărele de sub Casa Poporului, trebuie să iasă de acolo într-un fel sau altul. Acesta este rostul unor tuneluri de fugă. Cât despre un oraş plutitor subteran, nici nu poate fi vorba”, Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului Totodată, o altă legendă urbană spunea că prin anii 80 Ceauşescu ar fi vrut ca Armata să îi construiască un tunel secret care să facă legătura între Casa Poporului şi aeroport. Nici până în zilele noastre această legendă urbană nu a putut fi demonstrate, însă oamenii au continuat să vorbească despre ea. 

Clădirea are o suprafaţă de 370.000 de metri pătraţi şi 84 de metri înălţime şi din acest motiv ar trebui ca ventilaţia din interior să fie ireporşabilă. Lucru care nu se întâmplă în acest moment în Casa Poporului. 

Mai multe articole despre:
imagini Casa Poporului Palatul Parlamentului