MENIU

Casa Poporului consumă curent de jumătate de milion pe lună

Sursa foto: Pixabay

Casa Poporului, a treia cea mai mare clădire administrativă din lume, este și extrem de costisitoare. Doar factura la energie pe lună costă peste jumătate de million de lei. Bani plătiți din buzunarele tuturor românilor. Pe de altă parte, clădirea nu are alimentare cu gaze naturale. Având în vedere criza energetică pe care o traversăm, Parlamentul a anunțat că ia măsuri pentru a face economie.

Potrivit unui răspuns al Camerei Deputaților, doar pentru ultima factură la energie, aferentă lunii aprilie, instituția a plătit peste 540.000 de lei.

Cei mai mari consumatori de energie electrică din Parlament sunt aparatura de tip office și cea de climatizare. Un consum uriaș de energie are și punctul termic din imobil – considerat cel mai mare din Europa, dar și instalațiile care funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile pe. Vorbim despre lifturi, echipamente IT sau instalațiile de ventilație și tratare a aerului destinate spațiilor în care se află opere de artă.

Și sistemul de iluminat mărește factura. În Parlament sunt zeci de mii becuri si candelabre.

De exemplu, doar in sala de plen sunt 1.600 de surse de iluminat.

Parlamentul a luat deja măsuri pentru reducerea consumului de energie. A început reabilitarea termică a unor zone din clădire și au fost instalate becuri cu led. De asemenea, iluminatul exterior a fost redus cu 50%. 

Mai multe articole despre:
Casa Poporului factura curent Casa Poporului