MENIU

Cartierele din Bucureşti în care devii proprietar cu doar 5.000 de euro

<p>Cartierul Aviaţiei văzut de pe SkyTower Bucureşti</p>

În 13 ani, un investitor poate deveni proprietarul unei garsoniere în carterul Dristor cu un buget de doar 5.700 de euro.

Zonele Berceni, Colentina-Fundeni şi Victoriei oferă cel mai bun raport între preţul de achiziţie al garsonierelor şi nivelul chiriilor.

Astfel, cu o investiţie iniţială cuprinsă între 4.800 şi 7.500 de euro, poţi ajunge proprietarul unei locuinţe, care apoi închiriată se va achita singură (din chiria brută) într-o perioadă de la 12 până la 13 ani, potrivit calculelor Capital.ro.

În ceea ce priveşte situaţia apartamentelor cu două camere trebuie precizat că, deşi din calcule reiese că Ferentari este cartierul cel mai potrivit unui asemenea plasament, trebuie luat în considerare că această zonă nu este tocmai de interes pentru chiriaşi şi riscul unor perioade prelungite de neocupare este mult mai mare.

Totuşi, următoarele zone plasate în topul Capital, adică Floreasca, Griviţei – Gara de Nord şi Romană-Universitate, asigură stingerea creditului din chiria brută în 14-15 ani.

Într-o perioadă în care dobânzile anuale la depozitele în lei au scăzut sub 2%, iar fondurile monetare oferă randamente de circa 3% pe an, achiziţia unui apartament cu scopul închirierii este cea mai viabilă opţiune pentru un investitor pe termen lung, potrivit sursei citate.

Cartierele Berceni, Pantelimon, Colentina şi Rahova permit accesul la o garsonieră cu un capital iniţial în jurul sumei de 5.000 de euro, iar timpul necesar achitării creditului din chirii este cuprins între 12 şi 15 ani. În cazul apartamentelor cu două camere, efortul iniţial trebuie să urce la circa 9.000 de euro pentru majoritatea zonelor analizate, iar timpul în care creditul se stinge din chirii variază între 14 şi 18 ani.