MENIU

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru sănătatea ta

Ceaiurile sunt leacuri miraculoase care te protjează de boli și te ajută să combați stările de spirit negative. Un nutriționist britanic a realizat o listă cu cele mai sănătoase ceaiuri și beneficiile acestora, potrivit Daily Mail.

Ceaiul englezesc este bogat în antioxidanți, fiind recomandat ambelor sexe în problemele de fertilitate.

Ceaiul de ghimbir și lămâie este recomandat femeilor care suferă de endometrioză, grație proprietăților antiinflamatorii. Acesta ameliorează durerile și îmbunătățește circulația sângelu la nivelul organelor de reproducere. De asemenea, are un rol deosebit de benefic asupra sistemului digestiv, eliminând balonarea și diareea.

Ceaiul de Rooibos este o sursă excelentă de vitamina C, esențială pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta este renumit pentru conținutul bogat în antioxidanți și minerale, stimulând fertilitatea.

Ceaiul de iasomie are calități deosebite mai ales în timpul sarcinii. Este bogat în antioxidanți, fiind recomandat pentru stimularea sistemului imunitar, prevenirea cancerului, reducerea tulburărilor gastro-intestinale și în scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Ceaiul verde este adesea lăudat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de urzică este bogat în vitaminele A, C, D și K, dar și numeroase minerale, fiind recomandat femeilor însărcinate.

Ceaiul de mentă are un efect relaxant, reducând stresul și anxietatea. Medicii îl recomandă adesea în stările de greață, în cazul gravidelor, dar și în cazurile de tuse, dureri în gât și indigestie.

Ceaiul de măr cu scorțișoară face minuni asupra sistemului reproducător. Scorțișoara reglează zahărul din sânge și ajută la scăderea colesterolului, iar vitamina B6 din măr stimulează producția de oxigen din sânge.

 

Mai multe articole despre:
ceai ceaiuri ghimbir ceai de ghimbir