MENIU

Care sunt calitățile unui manager bun, potrivit celor de la Google

Tu știi cum arată șeful ideal? Google a cercetat zece ani ce înseamnă să fii un manager bun și a descoperit secretul - sau cel puțin o parte din el.

Timp de un deceniu, Google a realizat o cercetare cu numele de cod Project Oxygen. Scopul a fost de a vedea cum arată un manager perfect, pentru ca apoi chiar managerii companiei să dezvolte aceste abilități. Se pare că tactica a funcționat, pentru că în momentul de față Google este considerată una dintre cele mai dezirabile companii din lume.

Potrivit Google, un șef sau un manager bun este:

  • un antrenor bun

Un manager bun nu rezolvă problemele imediat ce apar, ci le folosește ca pe situații prin care să-i învețe ceva pe angajați.

 

  • dă putere membrilor echipei și nu controlează fiecare aspect

Un manager bun oferă libertate angajaților să exploreze idei noi, să-și asume riscuri și să facă greșeli. De asemenea, le creează un mediu de lucru flexibil.

 

  • susține spiritul de echipă

Managerii ajută la creșterea încrederii în membrii echipei, iar echipele cu încredere ridicată sunt mai performante decât echipele în care membrii nu au încredere unii în alții.

 

  • este un comunicator bun

Un șef trebuie să fie un bun ascultător. Asta îl ajută să-și înțeleagă echipa mai bine și problemele fiecărui membru.

 

  • susține dezvoltarea în carieră a subordonaților

Unui șef bun nu îi este frică să-și laude subordonații, dar nici nu îi este frică să ofere un feedback critic, dar constructiv.

 

  • are o strategie clară

Un manager știe unde se află echipa, unde se îndreaptă și de ce are nevoie ca să ajungă acolo. El se asigură că fiecare membru al echipei își cunoaște rolul.

 

  • colaborează eficient

O companie este formată din mai multe departamente și echipe. Un manager bun trebuie să colaboreze cu ceilalți angajați din companie, nu să-și izoleze echipa de alții și nici nu sabotează alți manageri.

 

  • ia decizii

Un șef bun nu trebuie să fie impulsiv, iar după o analiză a faptelor, trebuie să ia o decizie chiar dacă nu toată lumea va fi de acord cu aceasta.

Sursă

Mai multe articole despre:
manager şef calităţi manager bun șef bun