MENIU

Care este singura boală care te face să trăiești mai mult. Vei rămâne surprins

Glanda tiroidă îndeplinește o mulțime de funcții importante, așadar nu este de mirare că activitatea ei poate influența cât de mult vei trăi. Potrivit specialiștilor, cei care suferă de hipotiroidism sunt predispuși la o viață la lungă.

O glandă tiroidă leneșă ar putea să prelungească viața, potrivit unui studiu al cercetătorilor din Danemarca. Totuși, asta nu înseamnă că hipotiroidismul este secretul pentru tinerețe fără bătrânețe, scrie unica.ro.

Specialiștii au evaluat starea de sănătate a 849 de frați din 421 de familii cu o speranță lungă de viață. Potrivit Jurnalului de Endocrinologie și Metabolism, media lor de vârstă a fost de 93 de ani, cu mult peste speranța de viață de 78 de ani din SUA. După ce au evaluat longevitatea acestor persoane, echipa de cercetători a analizat hormonii tiroidieni din sângele participanților la studiu. Valorile au arătat o legătură între hipotiroidism și o viață mai lungă.

Cercetătorii susșin că o activitate redusă a hormonilor tiroidieni poate schimba consumul de energie al corpului și acționează pentru protejarea organismului, menținându-l sănătos mai mult timp.