MENIU

Care este ORA ideală pentru a bea cafea. Efectul, maxim!

Care este ORA ideală pentru a bea cafea. Efectul, maxim!

Cafeaua actioneaza cel mai eficient daca este bauta intre 9.30 şi 11.30 dimineata, punctul de maximum fiind ora ideala 10.30, si asta pentru ca ceasul biologic este receptiv in cea mai mare masura la efectul cafeinei abia la cateva ore de la trezire.

Explicatia este legata de nivelul hormonului cortizon in sange. Acest hormon, supranumit si "hormonul stresului", atinge valoarea maxima undeva intre ora 8.00 şi 9.00 dimineata, dupa care incepe uşor sa scada spre sfarşitul diminetii.

In cazul in care cafeaua este bauta la primele ore ale diminetii, cand nivelul de cortizon este mare, cafeina interactioneaza cu acest hormon, iar organismul dezvolta rezistenta la cafeina, care nu işi va mai face efectul, iar reactia aceea placuta de energie si tonus nu mai apare.

Oamenii care beau cafea atunci cand nivelurile de cortizon sunt crescute – adica intre ora 8.00 şi 9.00 dimineata – dezvolta toleranta la cafeina, motiv pentru care vor simti nevoia de a creste doza pentru ca aceasta sa aiba efect, scrie femeia.ro

Mai multe articole despre:
cafea efecte cafea ora de băut cafea