MENIU

Care este cel mai popular sistem de operare pentru mobile

Sisteme de operare

Deşi iOS-ul, ca platformă, nu mai are o cotă impresionantă de piaţă, într-un mod foarte specific, iOS 7 a devenit cel mai popular sistem de operare din lume.

La doar câteva sâptămâni după lansare, în septembrie 2013, iOS 7 era instalat pe 52% dintre iDevice-uri, scrie PlayTech.ro.

În decembrie anul trecut, respectiva valoare a ajuns la 74,1 procente, doar ca în conferinţa de anunţare a rezultatelor financiare, de acum câteva zile, să aflăm că această nouă versiune creată de Apple este instalată pe 80% dintre iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri Touch.
Respectiva valoare este cu atît mai importantă cu cât în restul de 20 de procente se află şi acele iDevice-uri care pur şi simplu nu mai suportă instalarea de versiuni mai noi ales sistemului de operare creat în Cupertino.

Această performanţă aparent normală pentru o nouă versiune de iOS a căpătat altă conotaţie în momentul în care Peter Oppenheimer, CFO-ul Apple, a clasificat iOS 7 ca fiind cel mai popular sistem de operare pentru mobile din lume.

Deşi ar putea părea aberant, în contextul în care smartphone-urile şi tabletele cu Android ocupă aproximativ 80% din piaţă, din cauza fragmentării platformei Google s-ar putea să fi avut dreptate.

Mai multe articole despre:
telefoane mobile sistem operare