MENIU

"Aici e BOMBA CU CEAS a Europei", spun cei mai mari economişti ai lumii

Tinerii şomeri, bomba cu ceas a Europei

Lipsa locurilor de munca si de perspectiva ii face pe tinerii europeni sa fie tot mai frustrati si nemultumiti de actuala oranduire sociala. Protestele si scaderea drastica a consumului pun gaz pe focul unui mediu economic european extrem de instabil.

Economistii prezenti la Forumul Economic Mondial de la Davos considera ca principal problema in Europa acum este rata ridicata a somajului in randul tinerilor.

Expertii prezenti la evenimentul din Elvetia analizeaza rolul Europei in contextul mondial si la posibilitatile acesteia de a concura cu Statele Unite ale Americii si China, informeaza agentia EFE, preluata de Agerpres.

Rata ridicata a somajului in randul tinerilor este una dintre problemele de fond ale continentului.

Europa incepe sa piarda o intreaga generatie, ce nu are nici prezent, nici viitor, a spus economistul american Kenneth Rogoff, profesor la Universitatea Harvard.

Nivelul ingrijorator al somajului in randul tinerilor nu este unica problema a Europei, care trebuie sa faca fata imbatranirii galopante a populatiei si costurilor ridicate legate de energie.

Rogoff a afirmat ca aproape se poate vorbi despre Europa ca fiind emergenta si a avertizat in legatura cu problema inca grava pe care o reprezinta datoria europeana, ce nu poate fi rezolvata cu o crestere a PIB de doar 1%.

Presedintele companiei petroliere italiene Eni, Giuseppe Recchi, a subliniat ca recuperarea economica a Europei este dependenta de modul in care se situeaza in privinta atractivitatii pentru investitii si productie.

Mai multe articole despre:
Davos Forumul Economic