MENIU

Carantină prelungită în Cernavodă și încă 3 localități din Constanța

Carantină prelungită în 4 localități din Constanța

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, convocat de prefectul Silviu Coşa, a decis în ședința de vineri prelungirea cu două săptămâni a carantinei în Cernavodă, Cumpăna, Târguşor şi Techirghiol. Măsura ar urma să intre în vigoare pe 12 decembrie, la 20:00, transmite realitateadeconstanta.net

Decizia a fost luată după ce rata de infectare nu a scăzut la nivelul așteptat de autorități în urma impunerii restricțiilor, la sfârșitul lunii noiembrie. 

În perioada carantinei, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.
 În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. 

Rata de infectare din județul Constanța este printre cele mai ridicate din țară, respectiv de 6,88 la 1.000 de locuitori.