MENIU

CARANTINĂ în Cehia, de luni

Cehia reintroduce carantina

Cehia va reinstaura carantina de luni, în urma exploziei cazurilor de Covid-19. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Roman Prymula, care a precizat că starea de urgență va fi în vigoare 30 de zile. În perioada respectivă, guvernul a precizat că nu va închide frontierele.

”Creşterea exponenţială a numărului de infectări trebuie oprită pentru ca sistemul medical să nu sufere sincope”, a transmis ministrul.

Starea de urgență permite guvernului să ia mai multe măsuri restrictive pentru combaterea transmiterii noului coronavirus. Printre acestea se numără restrângerea libertății de întrunire a cetățenilor. Astfel, adunările vor fi limitate la zece persoane în spaţiile închise şi la 20 în cele deschise. Majoritatea liceelor vor trece la învăţământul la distanţă, iar evenimentele sportive se vor disputa fără spectatori. Magazinele şi restaurantele nu vor fi afectate de noile măsuri, transmite Agerpres. 

În starea de urgență, tribunalele vor putea decide amenzi mai mari pentru încălcarea ordinelor sanitare.

Anunțul a fost criticat de opoziție, care acuză că guvernul că a reacţionat prea târziu la semnale ce erau evidente de mai multă vreme.

Vineri și sâmbătă, Cehia va organiza alegeri regionale și pentru Senat.

Bilanțul epidemiei din Cehia, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, depășește 68.920 de cazuri de Covid-19 și 655 de decese. 

 

Mai multe articole despre:
cehia carantina