MENIU

Caracatiţa ANRP. Averile ascunse în China - dezvăluiri uimitoare

Jurnaliştii de investigaţia Stelian Negrea şi Alexandru Căutiş au făcut dezvăluiri în emisiunea Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan, de la Realitatea TV.

Jurnaliştii au vorbit despre dosarul retrocedărilor ANRP şi despre felul în care funcţiona caracatiţa infracţională.

Cei doi jurnalişti au făcut dezvăluiri atât despre felul în care ar fi ajuns Remus Truică în sferele cele mai înalte ale influenţelor, dar şi despre cum acţiona caracatiţa infracţională.

Stelian Negrea: "Aceşti infractori au arestat România, au arestat decizia în statul român. Nimeni nu reuşeşte să îşi dea seama cum ajung personaje ca Truică în preajma unor persoane influente. Îţi poţi reproşa multe lui Năstase, că e materialist, că a făcut multe, dar s-au şi lipit de el multe cărţi, de diplomaţie, de politică externă, de istorie...

Cum se face că un Remus Truică, un soţ al fostei sale soţii, să ajungă pe culmile puterii? Eu am informaţii că a ajuns prin filiera Bittner-Petrache. Gaşca a prosperat sub Adrian Năstase şi Traian Băsescu, din nefericire pentru noi, cei care l-am susţinut pe cel din urmă. Ce hulpăvie....oamenii văd cum se raportau la oameni, pe de o parte îl avem pe Lambrino care revendică în mod barbar unele bunuri, deşi nu este complet recunoscut ca descendent al Curţii Regale nici acum. Acum, escroc la escroc trage, şi Lambrino ajunge în braţele unor escroci precum Truică, fostul consilier al lui Tăriceanu.

Benjamin Steinmetz (Benny) apare ca apropiat de Serviciile Secrete israeliene, implicat în afaceri legate de extragerea de minereuri preţioase din diferite zone ale globului. Oamenii aceştia sunt rechini de apă adâncă, nu îi găseşti în multe companii, nu găseşti proprietăţi pe numele lor, nu găseşti declaraţii....multe informaţii despre ei rămân în cercuri închise, nu orice jurnalist îşi poate permite să îi investigheze", a concluzionat jurnalistul. 

La rândul său, Alexandru Căutiş a vorbit despre locurile în care ar putea fi ascunse marile averi.

"E bine că se vorbeşte despre averea lui Năstase din China. Mă aştept ca un serviciu de informaţii să vină cu detalii mai multe. Circulă de ani de zile o piaţă că SIE a avut acces la date concrete cu privire la averea lui Năstase din China,  doar că secretul militar i-a împiedicat să dezvăluie datele pe care le strânseseră. Dacă DNA le-ar cere, ar fi obligaţi să ofere datele.

Caracatiţa a mutat banii din ţară afară. Paradoxul cel mai dureros e că Adrian Năstase a fost o tânără speranţă a politicii. Aceşti oameni care fuseseră instruiţi să ducă valuta în România au ajuns, după 89, să mute banii afară, în detrimentul ţării. Să nu vă închipuiţi că aceste sume fabuloase, care au ajuns la Brazilia sau China, vor putea fi repatriate. Sunt pe firme fie înregistrate în paradisuri fiscale.... E important ca serviciile să investigheze cine deţine averi fabuloase în străinătate, ascunse, după ce au fost obţinuţi prin infracţiuni", a declarat jurnalistul de investigaţii la Realitatea TV. 

Căutiş a revenit la idee, explicând: "Sunt multe încrengături pe terenul din Băneasa- Puiu Popoviciu le-a dat teren americanilor, să îşi facă ambasadă. Pe de altă parte, acolo are Tăriceanu showroom şi fiica lui Traian Băsescu birou.

Am fost printre cei care au crezut că va exista un bărbat demn printre politicenii din România şi că va fi unul dintre cei care va pune totul pe masă: averi, cum a făcut, cum a furat. Am încercat să îl conving pe Adrian Năstase să facă asta. Nu am reuşit. Am înţeles că i-ar fi putut fi teamă pentru viitorul copiilor săi. Dar cred că acum nu mai este cazul să se teamă", a mai spus Căutiş. 








Mai multe articole despre:
investigaţii ANRP caracatiţa anrp