MENIU

Cărțile vor fi în viitor precum jocurile video

Oamenii au ajuns să citească tot mai puține cărți, fiind din ce în ce mai captivați de ecranele telefoanelor și laptopurilor. Dar cum ar fi dacă formatul clasic al cărților ar fi înlocuit cu unul care aduce aminte de jocurile video?

Distribuitorul de cărți electronice OverDrive vrea să adauge în cărți elemente interactive specifice jocurilor video. Astfel, așa cum primești medalii virtuale când atingi un nivel nou într-un joc, la fel ai putea primi după ce citești un număr de capitole.

„Am avut de fapt o echipă care a studiat cum de Fortnite a devenit atât de obsedant”, a explicat co-fondatorul și CEO-ul OverDrive, Steve Potash. „De aceea cu [aplicația de citit de la Overdrive pentru studenți] Sora, avem medalii și realizări, și ne aflăm de fapt pe piața școlară […]”. Acesta a spus că echipa lui a căutat să se inspire din natura jocurilor interactive, care dau dependență.

Cum vor fi folosite jocurile video pentru cărți

Mai multe publicații au început să folosească platforma open–source de la OverDrive pentru a adăuga elemente audio și de tipul „alege-ți propria aventură”. În continuare, ar putea urma implementarea dei elemente de realitate augmentată și realitate virtuală. Din acest motiv, Potash crede că cititul nu va mai fi niciodată la fel.

O parte din îmbunătățirile cu inteligență artificială ale cărților sunt folosite pentru a perfecționa aplicația Libby, o aplicație de tip asistent folosită pentru împrumutarea cărților. Astfel, oamenii care o folosesc ar putea primi recomandări legate de ce cărți le-ar plăcea și ar termina cu ușurință.

Scopul lui Potash este ca, în cele din urmă, experiența citirii să ajungă să semene cu cea a jucării unui joc video sau a vizionării unui serial pe Netflix mai degrabă decât cu cea clasică.

Sursă

Mai multe articole despre:
cărţi jocuri video