MENIU

Capitala va avea un nou logo. Cel mai talentat concurent va fi premiat

Bucureştiul este plin de gropi, murdar şi aglomerat, însă se va putea lăuda, în curând, cu propriul logo. Un fel de tichie de mărgăritar. Doar astăzi, cei care au idei pentru viitoarea siglă a Capitalei se mai pot înscrie în concursul organizat de Primărie. Autorul celui mai reprezentativ simbol al Bucureştiului va fi premiat cu 50 de mii de lei. O echipă Realitatea TV a pornit ieri în căutare de idei. 

Concursul pentru desemnarea unui logo al Capitalei a început în urmă cu o lună. Câştigătorul celor 50 de mii de lei puşi în joc de Primăria generală va fi anunţat pe 3 mai.

Lucrarea trebuie să fie, printre altele, uşor de recunoscut, să poată fi imprimată pe suprafeţe mici fără să piardă detalii esenţiale şi să îmbine elemente care să reflecte istoria oraşului.


David Bosshart, directorul general al Institutului de studii economice şi studii sociale Gottlieb Duttweiler, venit la Bucureşti să le dea hotelierilor români sfaturi despre cum să atragă turişti, recunoaşte importanţa unui logo.

De oameni creativi nu duce lipsă Bucureştiul. Aşa că am încercat să găsim idei chiar în stradă. 

Fără să furăm din ideile celor întâlniţi am realizat şi noi un logo. 

Surse din primăria generală spun că juriul format din artişti plastici, arhitecţi, muzeografi, academicieni şi sociologi va avea de unde să aleagă. Sute de proiecte au fost deja depuse pe site-ul primăriei capitalei. 

 
Mai multe articole despre:
Bucureşti logo