MENIU

Capitala, sub munţi de zăpadă la 3 zile după oprirea ninsorii

Capitala sub nămeţi

Ultimul viscol a fost un test pentru Primăria Capitalei, un test căzut cu brio. Iar peste două zile începe un nou episod de vreme extremă în Bucureşti.

Deşi de 3 zile în Bucureşti nu a mai nins, Capitala României se resimte din plin după ninsorile din ultimele săptămâni. Munţii uriaşi de zăpadă, devenită neagră între timp!, au invadat Bucureştiul şi, pe lângă problemele cauzate pietonilor, au redus şi numărul locurilor de parcare.

La jumătate, chiar! Oamenii au fost nevoiţi din cauza nămeţilor să-şi parcheze maşinile în intersecţii, în parcuri sau direct pe linia de tramvai. Tot din cauza nămeţilor, pe alocuri, şi străzile s-au surpat. Iar ca să avem tabloul complet, punem la socoteală şi ţurţurii care ameninţă trecătorii, şi gheaţa de pe trotuare.

O plimbare prin Centrul Capitalei e un drum periculos. Ţurţuri şi gheaţă pe acoperişul clădirilor istorice, zăpadă ce stă să pice de la mare înălţime, trotuare impracticabile. Cine ignoră pericolul plăteşte scump.

Tentaţi de locurile de parcare gata deszăpezite, mulţi dintre şoferii care au parcat în centrul Capitalei nu au ţinut cont şi de mesajul Cad ţurţuri. credeau că e un mesaj doar pentru pietoni. Astfel de bucăţi mari de gheaţă au ajuns să străpungă parbrizele, iar acum rămâne de văzut cine va plăti.

La început a fost doar o groapă lângă Piaţa 1 Mai. Acum e un crater în toată regula din care curge apă întrucât şi o magistrală Apa Nova s-a fisurat. Unul dintre şoferii care a făcut pană după ce a trecut cu maşina prin crater a montat şi semnul care îi avertizează pe ceilalţi participanţi la trafic. Suntem curioşi cât de mare e groapa. Împrumutăm o lopată pentru a afla răspunsul.

O lopată e bună şi pentru cei care caută un loc de parcare în Bucureşti. Este una dintre cele mai aglomerate străzi din Sectorul 4 din Bucureşti. Pe timp de vară e imposibil să găseşti un loc de parcare. Nici iarna lucrurile nu stau mai bine. Locul în care altă dată stăteau maşinile e acum acoperit de zăpadă.

Autorităţile estimează că numărul locurilor de parcare s-a înjumătăţit în Capitală. Fie zăpada ocupă parcările, fie şoferii evită anumite locuri de teama ţurţurilor.

 
Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei