MENIU

Capitala, pregătită de iarnă doar pe hârtie

Capitala este pregătită de iarnă doar pe hârtie. Firmele care se vor ocupa de deszăpezirea Capitalei susţin că au tot ce le trebuie pentru a interveni în caz de ninsoare. În realitate, operaţiunile se vor împotmoli în zecile de şantiere deschise de autorităţile locale şi în miile de maşini parcate anapoda.

În fiecare an, înainte de ninsori, autorităţile se bat cu pumnul în piept că sunt pregătite şi au tot ce le trebuie pentru a deszăpezi rapid străzile Capitalei. Dar cum vine prima ninsoare mai puternică.

Şi anul acesta, la primul comandament de iarnă convocat de primarul interimar al Bucurestiului, firmele de deszăpezire au spus că au tot ce le trebuie pentru a interveni eficient încă de la prima ninsoare.

În realitate, miile de maşini parcate anapoda vor împiedica deszăpezirea eficientă, iar lucrările de infrastructură care deja îngreunează traficul în multe zone ale Bucureştiului, l-ar putea paraliza când va ninge.

Din cauza acestor zeci de santiere care sunt deschise in momentul de fata in Capitala, reprezentantii de la companiile de salubritate care se ocupa de deszapezire spun ca, la iarna, e foarte probabil ca multe dintre intersectiile Bucurestiului sa ramana blocate. Pentru ca masinile pur si simplu nu vor avea loc sa deszapezeasca eficient.

Zăpada va fi curăţată anul acesta în Capitală de firmele REBU, URBAN, ROSAL şi SuperCom, iar costurile pentru deszăpezire sunt estimate de primării la un total de peste 100 de milioane de lei.

Mai multe articole despre:
Bucureşti Ninsori deszăpezire