MENIU

Capcana plasată de Fisc în declaraţia unică 212. "Nimeni nu scapă"

Declaraţia fiscală unică (Declaraţia 212), recent introdusă de Guvernul PSD pentru declararea, impozitarea şi taxarea veniturilor extrasalariale, vine la pachet cu o "capcană". Formularul devine titlu executoriu atunci când se atinge scadenţa la obligaţiile de plată.

ANAF va putea executa silit contribuabilii mult mai rapid! Potrivit noii legislații, declaraţia fiscală unică devine executorie.

Asta înseamnă că atunci când se atinge data scadentă de plată, funcționarii Fiscului nu vor mai emite declarațiile de impunere, ci vor trece direct la executare spun experții fiscali.

Termenul de plată pentru sumele declarate în formularul 212 este ziua 15 martie a anului următor realizării venitului.

"Titlul de creanţă fiscală devine titlu executoriu la data la care se împlineşte scadenţa sau termenul de plată prevăzut de lege, se prevede în Codul de procedură fiscală. O decizie de impunere, de exemplu, e un titlul de creanţă fiscală; la fel, o declaraţie fiscală. Faptul că se ajunge la scadenţă şi plata nu s-a realizat face ca acest titlu să fie folosit de ANAF pentru a executa silit contribuabilul, fără alte formalităţi", a spus expertul fiscal Agnes Ghiţă, potrivit ZF.ro.

Mai multe articole despre:
Declarația unică