MENIU

Cannes 2008 - Martin Scorsese şi Cate Blanchett au deschis festivalul

Cannes 2008 - Martin Scorsese şi Cate Blanchett au anunţat deschiderea oficială a celei de-a 71-a ediţii a festivalului.

Cannes 2018 - Ceremonia de deschidere a celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de la Cannes l-a avut ca prezentator principal pe actorul şi regizorul francez Edouard Baer, care i-a urmat în această calitate actriţei italiene Monica Bellucci.

Cannes 2008 - Primul film din competiţie, „Todos Lo Saben/ Everybody Knows” al iranianului Asghar Farhadi, a fost proiectat în cadrul ceremoniei de deschidere, în prezenţa regizorului şi a actorilor Penélope Cruz, Javier Bardem şi  Ricardo Darín.

Acesta este primul dintre cele 21 de lungmetraje aflate în cursă pentru a cuceri trofeul suprem de la Cannes, Palme d'Or, ce va fi decernat pe 19 mai

Cannes 2018. Festivalul începe cu o serie de măsuri speciale față de ediţiile din anii trecuţi. În acest an, femeile vor avea la dispoziţie o linie telefonică pentru a raporta abuzurile sexuale. Decizia vine după ce producătorul american Harvey Weinstein a fost acuzat că a violat o actriţă la una din ediţiile anterioare. 

 Festivalul de Film de la Cannes va avea loc până pe 19 mai, când, la gala de închidere - găzduită tot de Edouard Baer -, vor fi anunţaţi câştigătorii.

Mai multe articole despre:
deschidere Cannes 2008