MENIU

Candidaţii la prezidenţiale s-au promovat la început de an şcolar

<p>Anul şcolar ar putea &icirc;ncepe mai devreme. Ce spune ministrul Educaţiei</p>

Parlamentarii şi-au luat liber în prima zi de şcoală. Nu ca să lucreze în tihnă la legile care ne vor face viaţa mai bună, ci, bineînţeles, pentru a participa la festivităţile din unităţile de învăţământ, de unde nu au lipsit candidaţii la alegerile prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta a ales să participe la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la o unitate din Gorj, adică în circumscripţia unde a fost ales parlamentar. Acolo a vorbit despre necesitatea reformei în educaţie şi a emis bizara observaţie cum cănu mai există copil de clasa I care să nu aibă telefon cu Internet.

"Noi am luat decizia de a veni în secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare. O astfel de reformă deranjează multe interese, unii o să piardă bani și au contestat reforma. Au sprijinitori în politică și în mass-media, că cine are bani are și sprijinitori de cumpărat. Nu știu dacă mai e vreun copil, chiar și de clasa I, care să nu știe să umble pe computer, să nu aibă telefon cu Internet. Nu putem rămâne cu manuale vechi din cauza celor care au bani să cumpere politicieni. Îmi pare rau că au blocat clasa I, dar școala românească are nevoie de o reforma", a declarat Victor Ponta.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a participat, luni dimineață, la festivitatea prilejuită de deschiderea anului școlar, la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești. Candidatul PLR pentru funcția de președinte al României a venit la Ploiești însoțit de liderii locali ai partidului, Grațiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Bogdan Nica, precum și de alți colegi din PLR, potrivit faptdivers.ro.

Elena Udrea, preşedintele PMP şi candidat la preledinţie, a fost la Liceul Internaţional de Informatică, unde a declarat că are încredere că "vom face un sistem de invatamant care cu adevarat sa scoata elite".

Şi candidatul ACL a fost prezent la careu. Klaus Iohannis a ales o şcoală de cartier din Sibiu.