MENIU

Când cel mai iubit profesor a murit, toți elevii s-au strâns în fața școlii. Ce a urmat e emoționant

Dawson Tamatea a fost unul dintre cei mai populari profesori de la liceul de băieți Palmerston din Wellington, Noua Zeelandă. Dawson a predat la această școală timp de 30 de ani educația fizică și matematica și i-a marcat puternic pe toți elevii pe care i-a avut. Când profesorul a murit, elevii lui au decis să facă ceva neobișnuit în semn de recunoștință pentru el.

Astfel, ei au dansat Haka, un dans de război tradițional al aborigenilor din Australia. Acest dans era dansat de aborigeni înainte de război cu scopul de a intimida dușmanul. Într-adevăr, acest dans este foarte energic și înfricoșător. Ulterior Haka a devenit un dans tradițional care se dansează la toate solemnitățile majore din Noua Zeelandă. În ziua funeraliilor școala a lucrat doar jumătate de zi, astfel încât toți elevii au putut veni la funeralii.

Pasiunea cu care elevii dansează Haka arată cât de mare este admirația lor față de profesorul decedat. Profesori ca Dawson Tamatea au mereu un rol foarte important în viața comunității din care fac parte. Într-adevăr, un sigur profesor poate crește și forma o generație întreagă de oameni.

Dacă și ție ți-a plăcut modul în care acești elevi și-au arătat recunoștința pentru profesorul lor, fă share acestui video pe Facebook!

sursa

Mai multe articole despre:
Noua Zeelandă haka