MENIU

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 // Ţara care are cele mai mari şanse să devină campionă!!!

Campionatul Mondial de Fotbal 2018

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 este cea de-a 21-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal și are loc în Rusia.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 se apropie de final, iar motanul Ahile a prezis, fix la începutul meciurilor, corect câştigătoarea din primul meci, Rusia vs Arabia Saudită (scor 5 - 0). Mai mult, în 2010 caracatiţa Paul a ales echipa câştigătoare în 12 din 14 meciuri la World Cup. Acum, în 2018, avem la dispoziţie şi unelte high-tech care pot prezice cine va câştiga CM 2018.

Un grup de cercetători din Germania şi Belgia a folosit un robot bazat pe AI care a agregat date din multe surse - precum locul în clasamentul FIFA al unei echipe, populaţia ţării, PIB-ul, informaţii despre jucători - pentru a vedea ce ţară are cele mai mari şanse să câştige Rusia 2018.

După 100.000 de simulări, algoritmii au răspunsul: câştigătoarea va fi, cel mai probabil, Spania. Următoarele echipe alese de AI, enumerate descrescător în funcţie de şansele pe care e au de a câştiga World Cup 2018, sunt: Germania, Brazilia, Franţa, Belgia (o surpriză, am spune) sau Argentina.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Ţinând cont că Germania, Brazilia şi Argentina au fost eliminate, au mai rămas doar Belgia şi Franţa. În cazul în care credem în aceste predicţii se poate spune, aşadar, că semifinala de marţi, 10 iulie, va fi cea care ar putea da câştigătoarea Campionatului Mondial de Fotbal 2018.

În premieră pentru un Campionat Mondial, ediţia 2018 vine şi cu o noutate tehnologică: arbitrajul video, testat deja în mai multe competiţii importante.

Timp de o lună, microbiştii vor avea posibilitatea de a urmări 64 de meciuri la capătul cărora va fi desemnată cea de-a 21-a campioană a lumii. Ultima ediţie de Campionat Mondial a avut loc în Brazilia, în 2014.

Brazilia, lovită dur de belgieni! Neymar și echipa au trimis Belgia în SEMIFINALELE CM 2018

Trofeul - Cupa Mondială - este fabricat din aur pur, are o bază de 13 cm şi două fragmente de malachit încorporate în ea. Compoziţia reprezintă doi fotbalişti care, inspiraţi de victorie, ridică globul pământesc. Pe postament sunt gravate denumirile ţărilor învingătoare în cele 20 de ediţii precedente ale Cupei Mondiale FIFA.

Turneul final are 32 de echipe, inclusiv țara gazdă, formatul final menținându-se ca la turneul precedent. Acesta este primul turneu care are loc în Europa de Est.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 De ce s-a ales Rusia?

Alegerea gazdei a început în ianuarie 2009, iar asociațiile de fotbal au avut timp până în 2 februarie 2009 să-și exprime interesul. Inițial, nouă țări au dorit să găzduiască turneul din 2018, dar Mexic s-a retras, iar Indonezia a fost eliminată din cauză că nu a trimis o scrisoare la timp către FIFA. În timpul alegerilor, cele trei națiuni non-UEFA rămase (Australia, Japonia și Statele Unite) s-au retras din a găzdui evenimentul, iar națiunile UEFA au fost retrase pentru turneul din 2022. Într-un final, au mai rămas doar patru locuri: Anglia, Rusia, Olanda/Belgia și Spania/Portugalia.

Cei douăzeci și doi de membri ai comitetului executiv FIFA de la Zürich au hotărât ca pe 2 decembrie 2010 să se aleagă țara gazdă. Rusia a câștigat găzduirea în runda a doua de votare. Pe locul doi a ieșit urna Spania/Portugalia, iar pe locul trei, Belgia/Olanda. Șansa Angliei de a găzdui a doua oară turneul a cedat din prima încercare.

Toate naționalele federațiilor membre FIFA (209 în martie 2013) au fost eligibile pentru calificare. Myanmar (Birmania) a câștigat apelul făcut la FIFA și a putut juca meciurile de acasă pe teren propriu (după ce le-a fost interzis să facă acest lucru din cauza fanilor care au produs probleme în meciul de calificare de la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 împotriva Omanului. Rusia s-a calificat automat, ca gazdă.

Tragerea la sorți a avut loc la Sankt Petersburg, pe 25 iulie 2015.

Odată cu olimpiada de la Soci, alegerea Rusiei ca țară-gazdă a fost discutată. Marile probleme au fost nivelul de rasism din fotbalul rus și discriminarea persoanelor homosexuale. Implicarea Rusiei în conflictele din estul Ucrainei a reprezentat o altă problemă pentru care s-a cerut ca turneul să fie mutat, în particular din cauza anexării Crimeei și a prăbușirii zborului 17 al Malaysia Airlines. Președintele FIFA Sepp Blatter a declarat: "Campionatul Mondial va fi găzduit de Rusia, iar noi ne continuăm munca depusă".

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Programul ultimelor meciuri

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 - sâmbătă, 7 iulie, au loc ultimele meciuri din sferturi.

Astăzi se vor disputa ultimele meciuri din sferturile de finală, unul de la ora 17:00 şi celălalt de la 21:00. Prima partidă a zilei este Anglia – Suedia și se va disputa pe stadionul Cosmos Arena din Samara.

Anglia are o mare oportunitate la Cupa Mondială de fotbal din Rusia şi trebuie să profite de ea, a declarat selecţionerul Gareth Southgate cu o zi înaintea meciului cu Suedia, de sâmbătă, din sferturile de finală.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 ''Avem o mare oportunitate cu care nu ne vom mai întâlni probabil prea curând'', a spus Southgate.

Anglia nu a mai atins sferturile unui turneu final la CM din anul 2006, iar dacă va ajunge în semifinale, ar fi pentru prima oară după 1990.

''Avem un respect uriaş pentru Suedia. Este o echipă care cred că în trecut a fost subestimată - nu vom face această greşeală", a menţionat antrenorul, arătând că nordicii au terminat în faţa Olandei în preliminarii, au eliminat în barajul pentru calificare Italia şi au terminat pe primul loc într-o grupă, la CM, în care s-a aflat şi campioana mondială Germania.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 În cazul unui succes, Anglia va întâlni în semifinale Rusia sau Croaţia.

Anglia şi Suedia se vor confrunta sâmbătă, de la ora 17,00 (ora României), la Samara.

Rusia şi Croaţia se vor duela în al doilea meci al zilei din sferturile de finală la CM 2018, într-o partidă care se va desfăşura de la ora 21:00, pe Fischt Stadium din Soci.

Semifinale:
Semifinala 1: 10 iulie, ora 21:00 – Franța/ Uruguay – Belgia/ Brazilia (Sankt Petersburg)
Semifinala 2: 11 iulie, ora 21:00 – Suedia/ Anglia – Rusia/ Croația (Moscova/Lujniki)

Finala ”mică”:
14 iulie, ora 17:00 – învinsa semifinalei 1 – învinsa semifinalei 2 (Sankt Petersburg)

Finala
Duminică, 15 iulie, ora 18:00 – câştigătoarea semifinalei 1 – câştigătoarea semifinalei 2 (Moscova/Lujniki)

Câştigătoarea Cupei Mondiale din Rusia va fi o echipă europeană

Câştigătoarea Cupei Mondiale din Rusia va fi o echipă europeană, în competiţie rămânând, vineri, după eliminarea Uruguayului şi Braziliei, naţionalele Franţei, Belgiei, Rusiei, Croaţiei, Suediei şi Angliei.

Vineri, în sferturile de finală, Franţa a învins Uruguay, scor 2-0, şi Belgia s-a impus cu 2-1 în faţa Braziliei.

Franţa şi Belgia vor fi adversare în semifinale, în 10 iulie, la Sankt Petersburg, iar în a doua semifinală vor juca, la 11 iulie, pe stadionul Lujniki din Moscova, câştigătoarele sferturilor de finală de sâmbătă.

Potrivit L'Equipe, pentru a cincea oară în istorie în semifinalele CM nu se va afla nicio echipă sud-americană. Şi la ediţiile din 1934, 1966, 1982 şi 2006 semifinalistele au fost din Europa.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Caracatiţa prezicătoare a fost mânată

O caracatiţă gigantică denumită Rabio, capturată pe ţărmul din Obira, Japonia, în urmă cu o lună a devenit o senzaţie naţională după ce a ,,prezis'' victoriile Japoniei la Cupa Mondială 2018.

În prezent, pescarul ce l-a capturat pe Rabio a curmat faima cefalopodei şi l-a vândut pentru a fi gătit, transmite Descoperă. Conform Science Alert, din motive necunoscute, oamenii sunt dornici să lase decizia de pariere pe o anumită echipă în seama animalelor. 

Sferturile CM 2018. Franța și-a "zdrobit" adversara și se apropie de FINALA CM 2018

O pisică din Rusia numită Ahile a declarat recent Rusia câştigătoarea Campionatului Mondial. Felina a devenit mai cunoscută după ce a ales bolul cu mâncare ce avea steagul Rusiei din cadrul meciului cu Arabia Saudită. Apoi mai era Paul, o altă caracatiţă ce a trăit în cadrul Centrului pentru Animale Marine din Oberhausen, Germania, ce şi-a câştigat reputaţia, în timpul vieţii pentru prezicerea câştigătorilor de la Cupa Mondială 2010 şi Euro 2008. Rata de succes a prezicerilor sale a fost destul de mare, în proporţie de 85% având dreptate.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Recordul lui Rabio, pe de altă parte, a fost destul de redus, el a ales Japonia câştigătoare în confruntarea cu Columbia, în meciul cu Senegal a decis că va fi egal, iar în cel cu Polonia a „prezis” că Japonia va pierde.

Din nefericire, caracatiţei nu i-au fost oferite prea multe şanse să strălucească. Pescarul Kimio Abe l-a vândut pe Rabio unei pieţe şi l-a înlocuit la scurt timp cu o caracatiţă mai tânără, Rabio Jr. Noul „prezicător” al Japoniei a decis că Japonia va învinge în meciul împotriva Belgiei de pe 3 iulie. Iar după cum s-a putut observa, caracatiţa nu a avut dreptate.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Tristeţe mare la RIO: "Meritam să câştigăm"

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială de fotbal 2018 după înfrângerea în faţa Belgiei (1-2) a provocat un val de dezamăgire în rândul fanilor, care l-au ironizat pe Neymar la fiecare căzătură, informează AFP.

"După acel 7-1, meritam să câştigăm această Cupă Mondială", a deplâns Camila Brandao, o studentă de 24 de ani, cu lacrimile în ochi, făcând aluzie la înfrângerea umilitoare de pe teren propriu cu Germania în semifinale în urmă cu patru ani.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. În faţa unui ecran uriaş la Alzirao, unde sute de brazilieni au asistat la meci în cartierul popular Tijuca, s-a produs o mare deziluzie.

"Sunt foarte trist, Brazilia merita titlul pentru spiritul combativ pe care l-a arătat, dar Tite (selecţionerul) s-a înşelat în alegerea jucătorilor", a criticat, la rândul său, Thiago Silveira, un student în administraţie.

Mai multe articole despre:
campionatul mondial de fotbal 2018