MENIU

Căminele groazei - Marius Budăi, după întâlnirea cu ONG-urile: „Vom avea măsuri comune cu societatea civilă”

Căminele groazei - Marius Budăi, după întâlnirea cu ONG-urile: „Vom avea măsuri comune cu societatea civilă”

Căminele groazei - Marius Budăi a anunțat, după întâlnirea cu ONG-urile, că va avea măsuri comune cu societatea civilă. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că toate organizațiile societății civile interesate să monitorizeze situația din centrele de asistență socială vor avea posibilitatea de a face acest lucru. Anunțul a fost făcut la finalul discuțiilor purtate cu reprezentanții ONG-urilor, iar ministrul a menționat că va dezvolta o procedură transparentă pentru selecția acestor organizații.

Căminele groazei - Marius Budăi a anunțat, după întâlnirea cu ONG-urile, că va avea măsuri comune cu societatea civilă pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple. Ministrul Marius Budăi a subliniat importanța unei proceduri transparente de selecție a ONG-urilor care vor monitoriza centrele de asistență socială. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o întrevedere, în această după-amiază, cu reprezentanții organizațiilor societății civile interesate în activități de protecție socială. La finalul discuțiilor, ministrul a declarat că, împreună cu aceste organizații, va fi elaborată o procedură transparentă care să permită oricui dorește să fie selectat pentru a întreprinde activități de monitorizare în centrele de asistență socială.

Oficialul asigură că organizațiile interesate pot participa în mod egal și că selecția se va face pe baza criteriilor clare și obiective, evitându-se orice forme de favoritism sau subiectivitate.

„Am făcut un prim pas și vom continua dialogul, urmând să luăm măsuri comune, noi și societatea civilă, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Am decis să punem la dispoziția celor care doresc să participe la monitorizarea celor care oferă servicii sociale, a unei proceduri transparente și deschise de selecție”, a declarat Marius Budăi.

Primele controale dispuse, luni, la centrele sociale din țară vin și cu primele rezultate. Activitatea unui cămin pentru persoane fără adăpost din Timişoara a fost oprită, după ce au fost descoperite mai multe nereguli. Vorbim despre produse alimentare expirate, lipsa autorizației DSVSA la blocul alimentar și "condiții insalubre peste tot". Centrul social are 45 de locuri de cazare și apaține Fundației „Timișoara ’89”. 

Mai multe articole despre:
budai camine masuri ong azile