MENIU

Camera ascunsă. Cum arată o negociere pentru cumpărarea unui ficat pentru transplant

15.000 de euro costă, în România, un ficat. Reporterii Realitatea TV au descoperit o adevărată industrie clădită pe incapacitatea statului de a gestiona un sistem de transplant de organe. Cum arată o negociere pentru cumpărarea unui ficat, de exemplu, şi pe ce se duc banii obţinuţi în urma unor astfel de tranzacţii, aflaţi dintr-un reportaj realizat cu camera ascunsă.

Nu mai e demult o mirare că în România viaţa a ajuns o marfă, iar statul se face că nu ştie, nu vede, nu aude.

Din cauza sărăciei, zeci de oameni ajung să-şi vândă propriile organe, pentru a face rost de bani. În faţa unor astfel de situaţii, România ridică neputinciosă din umeri.

Bărbatul din imagini, să-i spunem Ionel, are 34 de ani. Am aflat că e dispus să-şi vândă o parte de ficat şi l-am contactat. S-a prezentat ca fiind un fost ofiţer MAI şi spune că a recurs la acest gest din cauza datoriilor prea mari.


Pe internet este plin de anunţuri postate de persoane dispuse să-şi vândă un plămân, o parte de ficat sau un rinichi.

În timp ce unii îşi riscă libertatea şi sănătatea vânzându-şi organele, sute de bolnavi înscrişi pe listele spitalelor aşteaptă un donator.

Legea nu permite donarea contracost, iar în România, traficul de organe umane se pedepseşte cu închisoare de până la cinci ani.

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv donator ficat camera ascunsă