MENIU

CALENDARUL simulărilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023 - Decizie importantă pentru elevi

CALENDARUL simulărilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023 - Decizie importantă pentru elevi

S-a decis perioada în care vor avea loc simulările pentru elevii din preuniversitar în acest an. Ministrul Educației - Ligia Deca a semnat miercuri Ordinul pentru organizarea simulării la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei - Ligia Deca, a aprobat miercuri Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 - 2023.

Evaluarea Națională - CALENDAR SIMULARE martie 2023 pentru elevii de clasa a VIII-a

20 martie: proba scrisă la limba şi literatura română
21 martie: proba la matematică
22 martie: proba scrisă la limba şi literatura maternă, elevii de clasa a VIII-a, minorităţi naţionale
29 martie 2023: comunicarea rezultatelor

Simularea Evaluării Naţionale începe pe 20 martie cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 21 martie va fi susţinută proba la matematică. Elevii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 22 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie.

Bacalaureat - CALENDAR SIMULARE martie - aprilie 2023, pentru elevii clasei a XII

27 martie: proba scrisă la limba şi literatura română
28 martie: proba obligatorie a profilului
29 martie: proba la alegere a profilului şi a specializării
30 martie: proba scrisă la limba şi literatura maternă, pentru elevii minorităţi naţionale
6 aprilie: comunicarea rezultatelor

Simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 - 2023, începe pe 27 martie cu proba la limba şi literatura română, care va fi urmată pe 28 martie de proba obligatorie a profilului, iar pe 29 martie de proba la alegerea profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultate vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Rezultatele de la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022 - 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

„Astăzi, 25 ianuarie 2023, am avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, Ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 - 2023.

Lista conținuturilor pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022 – 2023, precum și lista conținuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2022-2023 sunt anexe ale acestui ordin.
Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.
Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial”, a transmis Ligia Deca, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.